5 Tips Memilih Bisnes Yang Menguntungkan Yang Wajib Anda Tahu

Anda ingin memulakan bisnes? Tetapi apakah nilai yang anda letak pada bisnes yang ingin anda lakukan? Jangan terburu-buru dan pastikan anda kaji dahulu bisnes yang ingin anda jalankan. Ramai orang mencuba pelbagai jenis perniagaan dengan niat asal untuk mencuba nasib. Percaya atau tidak, niat “cuba nasib” tu sebenarnya jauh di lubuh hati TIADA sekelumit pun inginkan kerugian. Nasib yang diharapkan adalah untung, durian runtuh, bonus berganda, manyak onggg!! Tetapi, bagaimana memilih bisnes yang menguntungkan?

5 Tips Memilih Bisnes Yang Menguntungkan Yang Wajib Anda Tahu.

Tips Pilih Bisnes #1. Pilih bisnes yang memerlukan modal kecil atau sederhana. 

Untuk memulakan bisnes, cari bisnes yang masih dalam lingkungan kemampuan anda. Jangan bebankan kewangan anda dengan membuat pinjaman. Elakkan bisnes yang memerlukan modal yang besar.

Tips Pilih Bisnes #2. Pilih Bisnes Yang Automate.

Apa maksud automate ni? Tidak bermaksud goyang kaki, income masyukkk. Maksudnya, bagi ibu yang bekerjaya mahupun suri rumah, pastinya kita ada kerja hakiki bukan? Pastikan bisnes yang kita ingin lakukan tidak terlalu mengganggu kerja hakiki kita tetapi ia masih mampu menjana pendapatan.

Tips Pilih Bisnes #3. Pilih Bisnes yang Bermanfaat.

Jangan jual produk yang kita sendiri tidak tahu sejauh mana keberkesanannya dan mampu mendatangkan mudhrat kepada bakal pelanggan kita. Bagaimana nak tahu semua ni? Kaji dan kaji dahulu bakal bisnes yang ingin kita lakukan. Sekarang semua dihujung jari, ambil tahu dan bijak memilih.

Tips Pilih Bisnes #4. Pilih Produk Yang Pelanggan Repeat Order

Mencari pelanggan baru bukanlah mudah. Anda ingin dapatkan seorang pelanggan membeli produk anda sekali seumur hidup ATAU seorang pelanggan membeli produk anda setiap bulan dan boleh berkongsi dengan ahli keluarga? Silap hari bulan, repeat order sebulan berkali-kali.

Tips Pilih Bisnes #5. Pilih Bisnes Yang Ada Mentor

Ini adalah tips yang paling penting iaitu memulakan bisnes dengan mencari bisnes bermentor. Mentor ni adalah orang yang akan bimbing kita dalam melakukan bisnes dengan betul. Tips ini bagi mengelakkan kita terlalu banyak mengambil masa untuk try & error. Kita hanya perlu duplicate atau follow mentor kita supaya berjaya seperti mereka. Dapat kan?

Bisnes Shaklee Bantu Untuk Menjana Pendapatan Sampingan Yang Menguntungkan

Setelah meneliti kesemua tips untuk memilih bisnes yang menguntungkan ini, apa bisnes yang boleh anda lakukan?

Tahukah anda, yuran pendaftaran untuk memulakan bisnes Shaklee hanyalah RM75 sahaja? Ya, saya ulangi hanya RM75 sahaja! Bisnes Shaklee mudah sahaja konsepnya,anda boleh membuat pesanan secara online melalui portal khas untuk pengedar Shaklee. Semua ini anda boleh rujuk kepada mentor dan sebagai mentor pastinya berbesar hati untuk membantu anda memulakan langkah dalam bisnes Shaklee.

Produk Shaklee pula sememangnya berkualiti tinggi. Shaklee sudah wujud lebih 100 tahun dan menjadi jenama suppliment terbaik di dunia. Sudah ramai yang sedar akan kebaikan pengambilan makanan tambahan terutamanya bagi mengelak masalah kesihatan yang kian membimbangkan.

Pihak Shaklee juga sudah melabur berjuta-juta ringgit untuk memastikan kualiti Shaklee adalah yang terbaik dengan menjalankan penyelidikan bertahun-tahun lamanya. Produk Shaklee begitu berbeza dengan produk lain di luar sana. Ada yang sudah mengamalkannya lebih 20 tahun dan dengan izin Allah, tahap kesihatan mereka berada pada tahap yang baik. Bukankah ini memberi keuntungan kepada kedua-dua pihak peniaga dan pengguna?

Hubungi saya segera untuk mulakan langkah bijak memilih Shaklee sebagai bisnes yang menguntungkan dan mampu bertahan dan bukan sahaja setahun, 3 tahun, 5 tahun malah boleh diwarisi oleh anak anda. Dalam group bisnes Shaklee, kami menawarkan kesemua tips seperti di atas dan hanya memerlukan KUASA BERTINDAK. Its start with you!

Apa Yang Perlu Anda Lakukan?

Pertama-tama yang perlu anda lakukan adalah mendaftar keahlian Shaklee. Selepas mendaftar keahlian di bawah group naungan saya, anda akan dimasukkan ke dalam group FB rahsia hanya untuk ahli sahaja. Selian itu, terdapat juga kumpulan dalam Whatsapp yang sentiasa update promosi setiap bulan. Percayalah, di dalam group tersebut, ‘MACAM MACAM ADA’ . Segala INFORMASI dan ILMU di dalam group diberi PERCUMA untuk ahli yang telah sah mendaftar dengan KAMI. Apa yang PASTI, anda tidak akan dibiarkan keseorangan.

Bagaimana Untuk Mendaftar Keahlian Shaklee?

Untuk mendaftar keahlian Shaklee ada 2 cara mudah:

Ada boleh daftar dengan 2 cara berikut:

  •  Jika anda ingin daftar sendiri. Anda boleh pergi ke mana-mana cawangan Shaklee berdekatan. Anda perlu seorang penaja untuk daftar keahlian Shaklee. Anda boleh gunakan ID saya iaitu 987156 (Maziah Jamaludin) sebagai penaja anda. Minta borang di kaunter dan isikan butirannya.
  •  Cara yang lebih mudah adalah daftar secara online. Hubungi saya di talian 017-6258658 dan saya akan bantu pendaftaran anda dari A – Z sehingga untuk membuat pembelian produk.

KLIK SINI untuk kenali saya dengan lebih dekat.

Untuk sebarang kemusykilan dan pertanyaan. Sila hubungi saya untuk konsultasi premium: 

Call / sms / WhatsApp :  +6017-6258658

Email : maziahjamaludin@gmail.com

Fanpage : Vitamin Sihat

Shaklee ID : 987156

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge